torsdag 26 september 2013

Dessa hetsiga höstar...

Är det någon mer än jag som har reagerat på att hösten flyger fram?
På jobbet är det full fart hela tiden och dagarna fylls av möten och resor kors och tvärs i vår region. Tiden tycks aldrig riktigt räcka till. På hemmafronten är renovering på agendan igen efter sommaruppehållet och ambitionen är att få vårt nya sovrum (vårt tidigare kök) klart till jul.

I veckan röjde vi ur det sista och drog bort de återstående resterna av två lager plastmatta. Dels originalet från 1947 då huset byggdes, dels en lite klatschigare rutig, gissningsvis från slutet av 50-talet. Båda mattorna var omsorgsfullt fastspikade i golvplankorna med flera hundra små nubb. Det var en grannlaga uppgift att dra ut alla spikarna men efter bara några minuter kom vi överens om att det nog var lättare att bara banka ner dem i golvet. Det ska ju ändå på ett nytt parkettgolv ovanpå och undersidan är det ingen som ser.

Nu återstår att vända på en dörrkarm där dörren i dagsläget öppnas åt "fel" håll, sätta gips i tak och på väggar, dra ny el och nya uttag. (I dagsläget finns i genomsnitt ett uttag per rum, ett utslag av dåtidens devis; "det där med elektricitet, är nog bara en fluga") Fönstren är turligt nog redan bytta och sedan kvarstår det roliga. Lite målning och tapetsering och min personliga favoritdel i all renovering: inredning.

Synd bara att det är så mycket arbete innan man når till det stadiet...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar