tisdag 8 januari 2013

Sex månader

Kan ni fatta att det redan har gått sex månader? Att den där lilla spetiga fågelungen som föddes i juli redan är ett halvår gammal? Tid är en märklig sak. Ibland går den så fruktansvärt långsamt och ibland flyger den vanvettigt fort. Tid blir väldigt påtaglig när man har barn omkring sig. Det är först då man verkligen märker hur fort det går.

Lilla E kan nu med lätthet vända sig åt endera hållet. Hon har ett bra tag kunnat rotera från mage till rygg och häromdagen vände hon sig från rygg till mage. Hon testar diverse volymregister, jollrar, tjoar och hojtar, morrar och tjuter. När man skojar med henne kiknar hon av skratt. Några tänder har vi ännu inte sett röken av, men hon har de senaste månaderna dreglat och njutningsfullt gnuggat allt hon får tag på mot det kliande och ömmande tandköttet.

Lilla E är en morgonmänniska. När hon slår upp ögonen i gryningen är hon sitt allra soligaste jag, men det osedvanligt goda morgonhumöret dalar sakta under dagen, och på kvällen är hon mest trött och gnällig. Hon äter med god aptit det mesta, men får fortfarande ersättning i nappflaska. Favoritmaten är gröt alternativt burkmaten majs/potatis. Hon älskar att bada och plaskar så vilt att den som badar henne i baljan måste klä av sig alla kläderna och stänga in sig bakom duschväggarna i badrummet. Allt blir genomblött!

Lilla E är en sällskapsmänniska som älskar att träffa andra människor och då alldeles särskilt barn. Hon är redan en förtjusande underhållare, men kan även uppskatta en tur i barnvagnen eller en egen lekstund med någon av alla sina bitringar eller skallror. En annan favoritsysselsättning är att fånga fötterna och tugga på sina strumpor ett tag.

När hon ska sova vill hon ha nappen och Ninen, en snuttekanin som vi så klokt köpt ett par uppsättningar av.

Det händer nya saker varje dag och vi gläds åt varje minut med vår älskade lilla E.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar