tisdag 14 juni 2016

Roligt sagt!

Barn kan ju ibland uttrycka sig på ett sätt som får vuxna att rodna, blekna eller knäcka sig av skratt, och våra små är inget undantag. Framför allt lilla E som nu uppnått en ålder av fyra år levererar ibland kommentarer som ger upphov till ohejdad munterhet hos föräldrarna.

Här är några smakprov:

Lilla E börjar fundera på de stora existentiella frågorna, och undrar över vart man tar vägen när man dör. Jag förklarar att man då går över till andra sidan, men att man kanske ändå kan hälsa på ibland.
Några dagar senare befinner vi oss i bilen på väg till Hönö för att fira kusinens födelsedag. Det är kö till Öckeröfärjan, och när vi väntar pratar vi om ditt och datt.
Jag säger att det snart är vår tur, och att om en stund är vi över på andra sidan, varpå lilla E blixtsnabbt replikerar; - Där de döda bor? ...

Då vi just nu har hantverkare i källaren som byter vårt avlopp, har vi inte längre tillgång till badkar och eftersom våra änglar är riktiga skitgrisar så bestämde vi oss häromkvällen för att åka till farmor och farfar för att låna deras badkar.
Lilla E funderade på det en stund och sedan frågade hon:
- Men hur ska vi kunna bära badkaret då?

Hemma hos mormor och morfar räknade lilla E till 20 och mormor som var djupt imponerad frågade hur det kom sig att hon kunde räkna så bra, varpå lilla E svarade:
- Det är min röst som säger det.

Lillasyster som är två år, säger inte lika roliga saker. Här är de vanligaste förekommande fraserna:

- Jag är ledsen!
- Vill inte!
- Nej!
- Åka hem nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar