torsdag 24 maj 2012

Byggt var det här!

Vår iver att få köket klart innan sommaren mattades avsevärt framåt vårkanten. Det är mycket att tänka på när man bygger upp ett kök från grunden, och allt måste tänkas igenom i minst tre led framåt. Bygget har i skrivandets stund avstannat till förmån för ett annat projekt. (Ja, jag vet att Arga Snickaren kommer och slår en överhandsfräs i huvudet på den som inte avslutar ett projekt innan man börjar med nästa, men kära någon, vi HAR ju faktiskt det gamla köket kvar så vi sitter inte i sjön på det viset) 

I alla fulla fall så avgjorde det vackra maj-vädret prioriteringen. Bygglovet på trädäcket med tillhörande uterum var beviljat och J:s snälla pappa erbjöd sig att hjälpa till. Så för några veckor sedan påbörjades arbetet med att mäta, inhandla material, gjuta ner plintar och borra där berget låg i dagen. Det gick undan! På bara tre helger lyckades de snickra ihop en tredjedel av altanen ca 15 m2. 

När sista spiken var islagen i trallen kilade vi raskt ner i källaren och hämtade upp vår utemöbel och medan jag torkade rent och pyntade med en klatschig vaxduk, monterade J ihop vår nyinköpta grill. En stor och djup Weber med askuppsamlare och termometer i locket. 

I söndags kväll ringde vi in ett par vänner och hade en härlig grillmiddag i kvällssolen på vår nya fina altan. Nu fortsätter byggandet ett par helger till för att få allting klart. Och jag är inte ett dugg ledsen för att vi har ett och ett halvt kök i huset. Nu vill man ju ändå bara vara ute! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar