fredag 14 februari 2014

Det ljusnar!

Och plötsligt en dag så är det inte längre mörkt när man åker till jobbet och tillika mörkt när man åker hem. Visst är det vinter ännu med isiga vindar och temperaturer runt nollan, och stundom snöar det blött och intensivt, för att i nästa stund smälta undan av regn och blåst. Men... Små knoppar sticker upp ur jorden, fåglarna sjunger och katten är jävligare än vanligt. Vilket torde innebära att våren i sanning är på väg!

Melodifestivalens deltävlingar fyller våra lördagskvällar blandat med sammandrag från OS i homofob-riket i öst. Tulpanfrossa i butikerna och semlor i parti och minut. Så här i sportlovsveckan är det så lagom med trafik och just idag råkar det vara Alla-hjärtans-dag (som är ett nutida påfund ungefär lika livkraftigt i Sverige som Halloween) Men det är ju alltid trevligt att uppmärksamma varandra med en blomma, en present eller bara lite extra kärlek, även om det är trist att det ska behövas en speciell dag för att vi ska komma ihåg att älska varandra...

Men det ser i alla fall ljusare ut och det finns mycket att glädja sig åt de kommande veckorna. Nu står våffelsäsongen inför dörren, snart blommar vintergäck och snödroppar och rätt som det är blir det påsk. Härliga tider!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar