onsdag 28 september 2016

Hej sladd!

När entrétaket utanför ytterdörren väl var på plats blev det dags för ny belysning. Efter lite knåpande fick min händige man både tak- och nyinköpta vägglampor att lysa.
Samtidigt passade han på att dra om elen i resten av huset eftersom sladdarna som går in genom ett hål, tar outgrundliga vägar och mynnar ut i en annan eldosa i ett annat rum, för att sedan försvinna igen.
Vi drog och slet för att få jordade uttag i ett hus där man tycks ha ansett att ett eluttag i varje rum var gränsen till oförsvarbar lyx. Ett hus där man levt under devisen att det där med elektricitet nog bara var en fluga och inte skulle kostas på...
På ett ställe var det stört omöjligt att få igenom det färggranna knippet med sladdar. Vi slet, drog, svor och svettades. Tills J metodiskt mätte upp vart någonstans stoppet satt och helt sonika hackade hål i väggen i barnens rum. Där satt två prydliga spikar rakt igenom ledningsröret som på ett synnerligen effektivt sätt hindrade all form av passage. Efter att ha avlägsnat de ovan nämnda spikarna gick det alldeles utmärkt att dra fram ny fin sladd till uttaget.
Antalet uttag är dessvärre konstanta, men grenkontakter is da shit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar