tisdag 21 mars 2017

Det går runt och runt igen...

Vad är det då som går runt? - Jo, förkylningarna!

Knappt hade vi hämtat oss från förra omgången då det blev dags igen. Alla insjuknade i olika grad under loppet av en vecka, utom lilla S som är av synnerligen hårt virke och inte rubbas så lätt.
Därför har hon heller aldrig till dags dato, då hon är tre år gammal, behövt uppleva vare sig mag- eller vinterkräksjukans förbannelse.

Men nu var det ju inte någon magåkomma vi drabbades av utan förkylningar. Lilla E blev så dålig att vi fick vara hemma med henne, och en kväll till och med uppsöka akuten.

Barnet hade haft hög feber i ett par dagar, och framåt kvällen klagade hon över smärta i nacken... Hjärnhinneinflammation, tänkte jag och började ringa sjukvårdsupplysningen. Men där var det lång kö och efter att ha konsulterat en granne som är sjuksköterska bestämde vi oss för att åka in till Östra med vår lilla sjukling. Vi ringde in farmor som fick lägga lillasyster medan vi klädde på lilla E och satte henne i bilen.

Det är intressant att tillbringa en kväll på en akutmottagning. Under tiden vi satt där kom det in många barn med olika sjukdomar och skador. En liten flicka, ungefär 1,5 år sprang glatt runt och inspekterade väntrummet medan hennes ömma moder diskuterade med en sköterska vådan av att äta spackel. Tösen hade i ett obevakat ögonblick tagit sig en smakbit ur en nyspacklad vägg men såg inte ut att lida nämnvärt av det, för stunden i alla fall.

En annan liten gosse kom in med ett stort jack i pannan efter att ha landat illa vid ett fall. Vid halv åtta-tiden kom de lite äldre barnen och tonåringarna in med skador på knän, vrister och handleder efter att kvällens träning avslutats. Vi väntade i en och en halv timma och sedan blev det vår tur. Efter undersökning och koll av febern avskrevs hjärnhinneinflammation och vi fick åka hem igen.

Det går fort när ett barn blir sjukt, men lyckligtvis lika fort för samma barn att bli friskt. Efter att ha sovit gott en hel natt och vaknat vida åtta-tiden på morgonen var lilla E feberfri.

Istället utvecklades mammans förkylning till en sedvanlig bihåleinflammation... Och så går det runt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar