fredag 29 april 2011

Mer trädgård

Arbetet med trädgården fortskrider och i helgen firar vi Valborgsmäss genom att beställa ett lass finfin matjord och anlägga gräsmatta där vi i i höstas fyllde igen den äckliga trädgårdsdammen. Det gröna alg-slemmiga vattnet tömde jag och svärmor med gemensamma krafter ut, och istället fyllde vi hålet med sten och därpå ganska ansenliga mängder makadam.


Vid trädfällningen fylldes hela området med galet mycket stammar, ris och grenar, men även det är nu äntligen bortforslat. (Efter många timmars slit)


Runt dammen har jag planerat blommande buskar och klätterrosor som en fin inramning och nu fattas bara den gröna mjuka gräsmattan.


Nu ska bara resten av veden klyvas, och sedan väntar akuthjälp till den stackars häcken som för en tynande tillvaro. J gick lös på den med liv och lust vid röjningen av all vegetation som tagit över hela trädgården och det resulterade i en stympad och delvis svårt sargad gränsmarkering. Nedre delen av trädgården består av ren blålera och när den torkar har de stackars rötterna all möda i världen att leta sig ner igenom ett lager som nästan liknar betong. Nu ska de få lite mjuk gosig jord att växa och frodas i men det innebär att allt måste grävas upp och den nya jorden myllas ner.


Det är så sant som det är sagt: Den som har hus och trädgård saknar inte fritidssysselsättning...


Men det är värt allt slit för visst är det underbart att få komma hem och känna doften av körsbärsplommonträdet i full blom, se knopparna svälla på syrenen och höra koltrastarna flöjta. Här är ett smakprov av våren i vår trädgård





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar