tisdag 7 juni 2011

Välkommen Annie!

J. har blivit morbror. I går morse födde hans syster en liten perfekt flicka på självaste nationaldagen. Det är bekvämt det där. Att fylla år på en dag då alla är lediga.
En av mina systerdöttrar är född den 1:a maj och det är alltid kalas då eftersom det passar så bra.

Visserligen muttrade en annan av systrarna att hon sedan flickebarnet föddes, förnekades möjligheten att demonstrera för att istället äta tårta, men det tar vi med ro. Hon är säkert välkommen att ha med sig ett plakat eller banderoll till kalaset om hon så skulle önska. Och kalas är ju så himla trevligt!

Men nu var det ju sötaste lilla Annie som kom till världen och J. blev som sagt morbror. Jag har ju varit moster i hemskt många år nu till fyra barn (varav de flesta inte alls är barn längre) och känner mig ganska hemtam med den titeln. Men visst är det något speciellt och fantastiskt!?
Man hinner glömma bort hur små och späda de är när de är alldeles nykläckta och vi satt helt förundrade med det lilla knytet i famnen. Ackade och ojade oss över att allt var så litet och perfekt utmejslat. Den lilla lilla munnen, den lilla söta näsan, de små minihänderna med ytte-pytte-fingrar. Helt fantastiskt!

Välkommen till världen Annie!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar