lördag 4 maj 2013

Renoveringsfynd

När vi så äntligen kom till skott och började riva ut det gamla köket, ur det som så småningom ska bli vårt nya sovrum, gjorde vi lite nya fynd från förr.
Vad sägs om ett bokmärke föreställande en knubbig rosenkindad bebis, två idolbilder, så kallade filmisar, föreställande Freddie Skantze och Helen Shapiro, samt en liten häftad saga om Firre Fiskare?

Jo då, bakom grytskåpet som tycktes ha fungerat som gömställe eller lekstuga för något av husets barn hittade vi dessa skatter och genast googlade vi.

Vi fick veta att de två idolerna var; Trummisen i Tages, respektive en brittisk sångerska med några hits från 60-talet. På Youtube finns hennes mest kända låt:  www.youtube.com/watch?v=5I2cG-ed6hw

Men Firre Fiskare hittade vi tyvärr inget om.

I ventilen till skafferiet hittade vi några ihopknölade tidningar och det var utrivna sidor från GP torsdagen den 12 oktober 1972, samt en jul-bilaga från Järnia med diverse bra-att-ha-saker. Tidningen innehöll bland annat reklam för ett fondue-set och en ekivok bild för att locka till bastu-köp. Väldigt underhållande läsning må jag säga!

Ett äldre hus är alltid en källa till förnöjelse på olika sätt, och man vet aldrig vilka spännande tidsdokument som döljer sig i skrymslen och vrår.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar