fredag 16 mars 2018

Mars-katta

Trots att vår hushållskatt är steriliserad och börjar närma sig medelåldern så visar hennes uppförande med all önskvärd tydlighet att våren är i antågande. När solens strålar letar sig in genom de alltför smutsiga fönstren,
förvandlas den loja pälshögen till en odräglig tonåring som ligger i bakhåll, smyger på våra fötter och anfaller i vild frenesi. Bara på skoj.

Skojigt är det också att snön är borta, så att allt småvilt letar sig upp över marknivå och utgör ett välkommet tillskott till mathållningen. Det första bytet levererades levande under matsalsbordet och jakten avslutades genom att undertecknad i vanlig ordning fick slänga en burk över offret, skjuta under en tidning och försiktigt förpassa varelsen ut i naturen igen. Skoj...

När hon inte vispar runt med tappade hårsnoddar och sladdar över parketten så tar hon små promenader upp på bänkar och bord. Denna katt som aldrig tidigare brytt sig om ljushållare, blommor eller krukväxter kliver bestämt runt bland inredningsdetaljerna och jamar uppfordrande.

Igår kröntes den otillåtna bordspromenaden med att hon började tugga på en av tulpanerna i vasen. Givetvis grälade jag på henne och försökte förklara att vårblommor faktiskt kan vara giftigt för katter, men det lyssnade hon inte på eftersom hon gjorde om samma hyss en kort stund senare.
Det är skojigt att ha katt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar