lördag 24 oktober 2009

Räven raskar i höstrusket


Det är möjligt att man, sedan urminnes tider (ok, en lätt överdrift, lev med det) har beklagat sig över hur tidigt affärerna inleder sin julskyltning och pyntning men i år slår de väl ändå alla rekord?! Full jul den 20 oktober...?! Vadfalls? Vad hände med den kommersiellt gångbara och direktimporterade Halloween som de senaste åren ändå i någon mån har hejdat de allra ivrigaste julpyntarna frampå höstkanten? Brukar vi inte se pumpor, spöken och dödskallar draperade i spindelnät eller åtminstone de lite mer dämpade svenska allhelgona-attributen; gravlyktor och kransar såhär i oktober?

Nej då inte i år. Handlarna verkar ha kommit på att jul säljer betydligt bättre än Halloween och därmed, i girighetens tecken, inlett julen så fort man bara kan med efter sommaren...

Vänta bara, i den här takten dröjer det inte länge förrän julpyntet trängs med midsommartillbehören och man blandar sommarhits i högtalarna med julsånger... Jamen visst! Sill och nubbe har vi ju i båda högtiderna! Köp två betala för en och få både midsommarkrans och tomteluva på köpet.

Ur led är tiden. Jag må låta som en gammal gnälltacka men det var bättre förr... Skyltsöndag, det var grejor det!! Vilken spänning, vilken glädje och förväntan. Fattas nu bara att NK bestämmer sig för att köra sin traditionella avtäckning av julskyltade fönster i samband med att löven faller. Då går jag i strejk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar