söndag 30 oktober 2011

Den tappade timman

Så här kan man läsa om sommartid:

"Sommartid innebär att lokal tid justeras fram (vanligtvis en timme) under en del av året i ett försök att bättre nyttja den ljusa delen av dygnet under sommaren. Genom att vi följer klockan när vi stiger upp, men dagsljuset när vi bestämmer oss för att gå och lägga oss, får sommartiden oss att stiga upp tidigare och stanna uppe längre i förhållande till normaltiden."


Vaddå!? Vi följer klockan när vi stiger upp? Jo visst på vardagarna kanske, men inte på helgen. Och följer vi verkligen dagsljuset när vi går och lägger oss? Nä på vardagarna måste man ändå gå och lägga sig i hyfsad tid på sommaren även om det är ljust, annars får man inte sina sju eller åtta timmars sömn.

Nu är det normaltid, eller vintertid igen, och det var inte alls vad vi behövde i vårt dräneringsprojekt! Istället för att kunna köra på fram till kl 18 då dagsljuset försvann, är vi nu tvungna att lägga av redan kl 17.00... Elände!
Igår var vädergudarna med oss och vi fick mycket gjort. Idag regnar det på tvären. Så den där timman gör varken till eller från idag, eftersom det ändå är ovädersmörkt ute, trots att det är mitt på dagen...


Nu är det i alla fall makadam i diket och väggen är primad. Ytskiktet är på plats och nu är det dags att lägga ner rören och få rätt fall på dem. När vi ändå hade tillgång till släp igår blev det utöver tre vändor till Allt i Mark, en tur till Bulycke för att slänga skräp och sedan en tripp till Hornbach för inköp av golv- och väggmaterial till baksidan på badrumsväggarna. J ville vara säker på att allt var tätt och riktigt monterat innan vi isolerade och täckte regelverket så vi har haft bara OSB-skivor och rör som rumsavskiljare. Inte så kul att ha i köket...


Nu har vi i alla fall material för våra inomhusprojekt när utesäsongen är över. Bara några helger kvar nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar