söndag 24 juni 2012

Midsommar - en blöt historia

I år firade vi midsommar hemma hos goda vänner några mil norr om Göteborg. Vi var ett glatt gäng på sex själar som tillsammans med värdparets charmiga lille två-åring njöt av sommarens goda. Mat och dryck i goda vänners lag precis som det ska vara! Vi inledde med traditionell midsommarlunch på altanen med lax, sill, nypotatis, köttbullar (inte bara till mig kan tilläggas) sallad, bröd och goda kalla såser. Trots en del mörka moln så gick det alldeles utmärkt att avnjuta måltiden i det fria eftersom det ännu var ganska varmt i luften. Men när vi svalt de sista tuggorna började de första dropparna falla och bordet fick raskt flyttas in under tak.

Jag är kan meddela att såväl kaffe och tårta som kvällsgrillningen faktiskt avnjöts utomhus, även om det framåt kvällen blev ganska kallt. Insvepta i filtar och täcken härdade vi envist ut för att verkligen utnyttja kvällen utomhus. Vi kom fram till att det nog var mer regel än undantag att man var blöt och kall på midsommarafton och drog oss till minnes flera av föregående års firanden som just varit väldigt blöta inslag. Luttrat såg vi regnet tillta, men till sist gav vi upp och kom överens om att det lagom tempererade vardagsrummet nog var att föredra.

Det var underbart att få komma in i värmen och kura ihop sig i soffan. Och som om vi inte ätit tillräckligt dukades det nu fram chips, godis glass, jordgubbar och resten av tårtan. För att inte göra vårt trugande värdpar ledsna lyckades vi på något sätt att förse oss av bordets alla läckerheter. Sedan var det totalstopp! Plågsamt mätta spelade vi spel och hade väldigt trevligt tillsammans tills chaufförens gäspningar signalerade till övriga gäster att det var dags att bege sig hemåt.

En härlig midsommar var till ända.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar