onsdag 19 september 2012

Länge leve kärleken!

Nyss hemkomna från bröllopet i Norge kan vi konstatera att kärleken blommar som aldrig förr. När min kusin och hans norska fästmö knöt äktenskapsband, hyllades deras kärlek inte bara med ord i vackra innerliga tal, utan besjöngs också av begåvade musiker.

I talen (som vi förstod till mestadel) nämndes hur de båda funnit varandra, och trots att få talare dristade sig till att ge några tips rörande ett långt och lyckligt äktenskap, lever en mening kvar i mitt minne lite extra:

- Det handlar om att välja rätt från början...

Och visst är det väl så, att man någonstans innerst inne känner så väl när det är rätt. Som två pusselbitar som passar ihop, och tillsammans blir en större helhet. När den man älskar också är ens bästa vän och förtrogna. Någon att dela glädje och sorg med. Någon att skänka tröst, och själv få det, när man är som mest sårbar. Någon att skratta tillsammans med, att planera och uppleva saker tillsammans. Att lyfta varandra och få den andre att växa och blomma. Någon att hålla fast vid intill döden skiljer de älskande åt. Jag hoppas så innerligt att alla som vill ska få uppleva det.
För störst av allt, är kärleken. (Och det, mina vänner var inte ord som den där Daniel kom på, de är långt äldre än så)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar