torsdag 25 juni 2015

Ungen tvättar håret...!

Jo, ni läste rätt.
Den frekvente följaren av bloggen minns kanske vårt dilemma avseende hårtvätt hos vår bedårande lilla treåring. Att ens närma sig håret med duschmunstycket fick henne att skrika i falsett, spärra upp ögonen i skräck och gråta förtvivlade tårar. Hårtvättarna i samband med kvällsbadet framkallade ett sådant hysteriskt utbrott, att det till sist räckte med att viska ordet, för att lilla E ylande skulle konstatera att hon INTE tänkte tvätta håret.

Men så plötsligt händer det (precis som i Triss-reklamen) Igår började barnet på eget bevåg att hälla vatten över huvudet tills håret var helt genomblött. Ivrigt uppmuntrad och påhejad av sina förbluffade föräldrar, fick hon sedan själv ta en klick schampo i handen och massera in i håret. Med lite hjälp genomförde hon sedan en ordentlig hårtvätt med efterföljande sköljning medelst en vattenkanna, och hon protesterade inte en enda gång!

Att hon sedan propsade på att även lillasyster skulle tvätta sina tunna hårtestar gjorde inte så mycket, utan bidrog bara till att avdramatisera proceduren ytterligare. Lilla S var inte lika frejdig som sin äldre syster utan förkunnade med ilskna tjut att hon inte fann behandlingen en nämnvärt positiv upplevelse. Något vi lätt kunna ha fördragsamhet med en kväll som denna. Då lilla E äntligen ville tvätta håret...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar